Sajtos Specl
Hozzvalk:
Fl kg hagyma, 30 dkg sonka, vagy cskozott bacon szalonna, 6-7 tojs, 50 dkg liszt, 50 dkg Trapista sajt.
Elkszts:
A sonkt apr kockra vgjuk, kevs olajjal megpirtjuk, miutn megpirult, ki kell szedni a serpenybl, s a zsiradkban vegesre kell dinsztelni az apr kockkra vgott hagymt, majd visszatenni bele a sonkt s sszekevers utn levenni a tzhelyrl. Kzben egy fazk vizet fel kell tenni forrni, szoks szerint szzuk a tsztavizet! A tojsbl s a lisztbl ki kell kavarni a nokedli tsztt, majd ki kell szaggatni a vzbe, s megfzni. A megftt nokedlit tepsibe, vagy hll ednybe kell rtegelni a sonkval s a sajtal gy, hogy kett kell osztani a nokedlit s a sajtot. Alra egy rteg nokedli kerljn, arra a sonka, s az egyik rsz sajt, majd erre r kell rtegelni a msik rsz nokedlit, r a maradk sajtot s forr stben pirosra kell stni. |